Glass-sandwich med blåbär och vit choklad

En snabb och enkel glassdessert. Njut av den en varm sommardag, sätt en pinne i den så blir den en rolig pinnglass eller avnjut den som den är, dekorerad med smält choklad.

(8 personer)

  • 50 g smör
  • 600 g mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 800 ml vaniljglass
  • 150 g blåbär
  • 100 g vit choklad
  • 100 g vit eller mörk choklad till dekoration

Gör så här

Smält smöret, häll ner mandelmjölet och blanda väl. Vispa ägg och socker luftigt och rör ner mandelmjölsblandningen och vetemjöl. Klicka ut degen i små toppar med en matsked på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Se till att ha tillräckligt stort avstånd mellan kakorna eftersom de flyter ut något. Baka kakorna ca 8 min. i 175°C tills de är gyllene och låt dem sedan svalna på galler. 

Blanda ihop glass med blåbär och hackad vit choklad och sätt tillbaka i frysen. Para ihop kakorna storleksmässigt. Lägg en rejäl kula glass på den ena kakan och lägg den andra ovanpå. Tryck ihop dem så att glassen pressas ut mot kanterna och sätt in dem i frysen.

Släta ut kanterna med en kniv. Dekorera kakorna med smält choklad och servera.

Nettobladet