Glassmuffins med bär och choklad

Muffins och glass på en gång.  Baka muffinsarna i förväg, njut av några som de är och skär av toppen på resten och fyll med glass och bär. Lägg på locket igen, häll över smält choklad och servera.

(12 stycken muffins)

  • 175 g smör
  • 200 g socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • ½ dl konc. fläderblomssaft
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 liter glass
  • 250 g bär, gärna olika sorter
  • 100 g smält, mörk choklad

 Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det är mjukt och krämigt. Vispa i ett ägg i taget och vispa minst 1 min. för varje ägg. Sikta vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med fläderblomssaften. Fördela smeten i 12 smorda muffinsformar och baka 20-25 min. i 200°C. Låt muffinsarna svalna på ett galler. 

Skär av toppen på muffinsarna. Skopa upp glassen och lägg en kula på varje muffins tillsammans med så många bär som möjligt. Lägg på locket igen och häll över smält choklad. Servera direkt eller sätt in bakelserna i frysen tills det är dags att servera dem.

Nettobladet