Gobi Masala (blomkålscurry)

Det behövs en hel del kryddor till den här härliga indiskinspirerade blomkålscurryn, men det är det värt. Servera med chili som tillbehör och om du inte är ett fan av vegetarisk mat så är gobi masala ett fantastiskt tillbehör till både lamm och fisk.

(4 personer)

  • 400 g blomkål
  • 2 msk olja
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 hela nejlikor
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk fänkålsfrön
  • 0,25 tsk kardemumma
  • 250 gram lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära
  • 1 burk hackade tomater (400 g)
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 dl grädde eller kokosmjölk
  • färsk koriander

Gör så här

Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten i 10 minuter.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek alla kryddorna i ett par minuter på låg värme. Hacka löken fint och lägg i stekpannan och stek ihop med kryddorna tills den är lätt brynt.

Tillsätt riven ingefära och vitlök och rör om i 2 minuter. Tillsätt tomaterna och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda tills den är tjock och klibbig. Ta upp kanelstången och stjärnanisen ur såsen.

Tillsätt grädde eller kokosmjölk och till sist den kokta blomkålen. Strö en handfull färsk koriander över rätten precis före servering.

Servera med ris och naanbröd.

Nettobladet