Grekisk sallad

En uppfriskande sallad i sommarvärmen som tar dina smaklökar direkt till de soliga grekiska öarna. En grekisk sallad är perfekt som en lätt kvällsmåltid eller som ett tillbehör till grillat kött och fisk.

(4 personer)

  • 800 g tomater
  • 2 st grön paprika
  • 1 st gurka
  • 2 st rödlök
  • kalamataoliver
  • 2 dl persilja
  • salladsost
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och peppar

 Gör så här

Skär tomater, paprika och gurka i grova bitar. Skär löken i tunna skivor.

Rör ihop olivolja, äppelcidervinäger, oregano, salt och peppar.

Dela upp grönsakerna och oliverna i fyra skålar, strö på persilja och ringla vinägrett över. Lägg lite ost på toppen.

Nettobladet