Grillad, baconlindad grön sparris med grillost och chilipersilja

Vår och grön sparris hör ihop och när de första ljumma dagarna äntligen kommer är det självklart att tända grillen. Servera den grillade sparrisen som förrätt eller tillbehör.

(4 personen)

  • 1 grön chili utan kärnor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 20-24 stänglar grön sparris
  • 4 skrivor bacon
  • 1 halloumi
  • Späd sallad

Gör så här

Mixa chili, vitlök, olivolja och persilja i en matberedare och smaka av med salt och peppar. Bryt av och släng den träiga biten på sparrisstänglarna och linda bacon runt bitarna som är kvar. Grilla sparrisbunten tills baconet är knaprig och jämnt tillagad. Skär osten i skivor och grilla snabbt på båda sidorna. Lägg upp osten tillsammans med sparrisbunten och droppa över chilipersilja.

Servera direkt tillsammans med sallad.

Nettobladet