Grillad vitkål

Grillad vitkål är en enkel och rustik grönsaksrätt. Bra som förrätt eller som sidorätt till kött och fisk.

(4 portioner)

  • 1 vitkålshuvud
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • 1 dl bovete
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

Blötlägg bovetet I vatten över natten. Häll sedan av vattnet och stek bovetet i rapsolja tills det är krispigt. Häll över dem från stekpannan i ett durkslag och låt olja rinna av. Strö över med lite havssalt.

Blanda dill med olivolja och sätt åt sidan. Dela vitkålen i fyra delar och grilla dem på alla sidor tills de har en fin ”bränd” färg, men fortfarande är krispiga i mitten.

Servera den grillade kålen med gräddfil, dillolja och det krispiga bovetet.

 

Nettobladet