Grillade plommon

Grillade plommon är en fräsch, lätt och läcker sensommardessert av saftiga plommon med massor av smak och konsistens. Perfekt att njuta med en nubbe efter middagen.

(4 personer)

  • 4 plommon
  • 120 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 20 pistagenötter
  • 40 g mörk choklad
  • Den gröna toppen på en fänkål och/eller färsk mynta

Gör så här

Halvera plommonen, ta bort kärnan och grilla dem på en mycket het grill eller grillpanna i några minuter på varje sida.

Rör ihop mascarpone, citronsaft, florsocker och frön från en vaniljstång. Vispa grädden lätt och vänd ner i mascarponekrämen.

Lägg två plommonhalvor och en stor sked mascarponekräm i varje skål. Hacka pistagenötterna grovt och lägg i skålarna. Hacka chokladen fint eller skrapa kniven med den flata sidan så att du får tunna chokladflingor. Strö över plommonen.

Finhacka de dilliknande vipporna (bladen) på en fänkål och/eller lite färsk mynta och strö över.

Nettobladet