Grönkålssallad med korngryn och lönnsirap

En grönkålssallad med spännande smakkombinationer och härlig struktur. Servera den ensam eller tillsammans med exempelvis karrékotletter.

(4 personer)

  • 2 rödlök
  • 1 dl ättika
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 10 dl finhackad grönkål
  • 3 msk lönnsirap
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl kokt korngryn (kan bytas ut mot exempelvis couscous eller bulgur)
  • 200 g bacon
  • 4 äpplen
  • salladsost

Gör så här

Rör ihop vinäger, vatten och socker och lägg den grovhackade rödlöken i lagen. Låt det sylta sig i 20 minuter.

Rör ihop sirap, olivolja, citronsaft och balsamvinäger och massera därefter den hackade grönkålen med dressingen. Låt det dra i några minuter.

Koka korngrynet enligt paketets anvisningar.

Skär bacon i tärningar och sprödstek i en stekpanna.

Skär äpplena i tunna skivor.

Ta upp lökbitarna ur lagen och lägg dem i skålen med grönkål tillsammans med kokt korngryn, bacon, äpplen och smulad salladsost.

Nettobladet