Grönsakssnäckor

Perfekt till picknick, lunch, matlåda eller kanske som en liten aptitretare. Smördeg rullas runt spenat, squash och fetaost, skärs upp som snäckor och bakas i stora muffinsformar, så att formen behålls. Njut dem ljumma. 

(4 personer)

  • 300 g squash
  • Olja
  • 100 g babyspenat
  • 4 msk russin
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g fetaost eller salladsost
  • 1 rulle färdig smördeg

Gör så här

Riv squashen grovt och skölj spenaten. Sautera squashen i olja några minuter. Tillsätt spenat och russin. Sautera tills spenaten har sjunkit ihop och vätskan har förångats. Krydda med salt och peppar och låt svalna.

Fördela fyllningen på smördegen och strö över osten. Rulla ihop till en rulle och skär i tjocka skivor, ca 3 cm. Lägg dem ev. i stora muffinsformar och baka mitt i ugnen i 200°C i ca 12 min.

Låt svalna något före servering.

Nettobladet