Hallon- och nutellacrêpes

Hallon- och nutellacrêpes är en enkel och fantastisk dessert för alla chokladälskare. Crêpes passar så klart även som en ljuvlig brunch. 

(4 personer)

Crêpes-smet:

  • 3,5 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • Hallon
  • flagad mandel
  • 1 dl nutella

Gör så här

Häll upp mjölk i en bunke, vispa ner mjöl. Vispa väl tills smeten är klumpfri. Tillsätt ägg, vatten och kryddning. Låt gärna smeten stå och svälla en halvtimme innan stekning.

Hetta upp en klick smör i pannkakslagg eller stekpanna. Stek tunna crêpes och lägg upp på fat.

Fördela hallonen och mandeln över crêpsen och vik ihop. 

Ringla nutella över. Värm eventuellt nutellan lätt i micro eller i kastrull så blir den lättare att ringla.

Nettobladet