Hamburgare med chilihummus och karamelliserad rödlök

Hamburgare väcker alltid jubel och är den hemmagjord smakar den alldeles fantastiskt. Tillsammans med god, kryddig hummus och söt, mild rödlök får man en härligt mättande måltid.

(4 personer)

  • 1 burk kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 skivor jalapeños
  • 4 msk grekisk yoghurt eller skyr
  • 4 tsk hackad persilja
  • 4 rödlökar
  • Olja eller smör till stekningen
  • 600 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor emmentaler
  • 4 stora hamburgerbröd
  • Sallad

Tillbehör: potatis eller pommes frites

Gör så här

Mixa kikärtor, vitlök, jalapeños, yoghurt och persilja i en matberedare och smaka av med salt och peppar. Skär löken i tunna skivor och stek dem mjuka och gyllene i olja eller smör. Forma köttet till en stor, platt färsbiff och krydda med salt och peppar. Stek eller grilla köttet ca 3 min. på var sida, beroende på tjocklek, och lägg sedan direkt på osten så att den smälter lite.

Värm och dela brödet. Bred hummus på brödet och lägg på sallad, kött, ost och rödlök. Komplettera ev. med potatis eller pommes frites.

Nettobladet