Hel kyckling med grönsaker

En helstekt kyckling kan låta komplicerat, men det är det verkligen inte. Här med sprött skinn och aromatiska grönsaker som kan avnjutas på kvällen och resterna som matlåda imorgon.

 (fyra personer)

  • 1 hel kyckling
  • 60 g rumstempererat smör
  • 0,5 citron
  • 0,25 tsk oregano
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,25 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk grovt salt
  • 1 aubergine
  • 0,5 fänkål
  • 1 rödlök
  • färsk timjan
  • 2 msk olivolja

GÖR Så här

Värm ugnen till 200 °C. Tvätta och torka kycklingen ordentligt.

Rör smöret med skalet av en halv citron, oregano, timjan, basilika, peppar och salt. Gnid in kryddsmöret över hela kycklingen.

Skär aubergine, fänkål och rödlök i stora bitar. Lägg grönsakerna och timjan i botten av en ugnsfast form och häll olivolja, lite salt och saften av en halv citron över.

Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och sätt in i ugnen i 60 minuter.

Servera med en spröd grönsallad.

Nettobladet