Italiensk paj

En god italiensk paj som passar lika bra till vardagsmiddag som till fest, sommar som vinter, som förrätt eller som huvudrätt. Med både lufttorkad skinka och mozzarella smakar den lika bra varm som kall och serveras bäst med en enkel grönsallad.

(6 personer)

  • 1 st. pajdeg
  • 115 g lufttorkad italiensk skinka
  • 3 ägg
  • 500 g ricotta
  • 100 g riven mozzarella
  • 25 g riven parmesanost
  • 2 msk färsk persilja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg att pensla med

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 180 °C. Lägg pajdegen i en pajform och skär bort överflödig pajdeg.

Skär skinkan i tärningar. Rör ihop skinktärningar, ägg, ricotta, mozzarella, parmesan, persilja och svartpeppar. Häll fyllningen i pajformen.

Om du har degrester kan du använda dem för att göra ett sicksackmönster på pajen.

Pensla degkanten med ägg. Grädda i 40–45 minuter. Kan serveras varm eller kall.

Nettobladet