Kall hallonsoppa med persikoglass och söta krutonger

Sommardessert à la peach melba. En uppfriskande och läskande soppa för den som gärna njuter av livets goda.

(4 personer)

  • 4 mogna persikor
  • 900 ml vaniljglass, 500 g
  • 4 msk färska myntablad
  • 400 g frusna eller färska hallon
  • 8 msk socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 skivor ljust bröd
  • 8 msk socker
  • 40 g smör

Gör så här

Halvera persikan, ta bort kärnan och mixa köttet med en stavmixer. Passera persikopurén genom en sil för att får bort skinnet. Blanda purén med vaniljglass och finhackade myntablad och sätt in i frysen. 

Mixa hallon, socker, vaniljsocker och apelsinjuice och smaka av. Sätt soppan i kylskåpet fram till servering. 

Skär brödet i tärningar. Smält socker i en stekpanna på låg värme, tillsätt smör och låt det skumma upp. Lägg ner brödtärningarna i pannan och vänd runt dem tills de är karamelliserade och knapriga.

Nettobladet