Kantarelltoast

Som förrätt, lunch eller eftermiddagsfika – en kantarelltoast är fullspäckad med smak och otroligt lätt att göra. Njut av toasten i höstsolen med ett kallt glas vitt vin.

(4 st)

  • 250 g kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vermouth
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • parmesan
  • läckert surdegsbröd

Gör så här

Rensa svampen. Värm olivoljan i en stekpanna och stek svampen på medelhög till hög temperatur i 4 minuter. Häll vermouth och citronsaft i pannan och låt koka ner. Under tiden tillreds en grönsaksbuljong på en halv tärning och 1 dl kokande vatten. Häll ner i pannan och låt koka ner till hälften.

Finhacka persiljan och tillsätt den och kryddorna och smöret och rör om väl tills smöret har smält.

Rosta brödet i stekpanna eller ugn och fördela kantarellblandningen på dem. Riv parmesan över.

Nettobladet