Kryddad fransyska med öl

Den här steken är en perfekt söndagsmiddag för hela familjen. Den tar många timmar i ugnen, vilket ger ditt hem en härlig, kryddig doft och dig tid att leka med barnen.

(6 personer)

  • 1,5 kg fransyska
  • 2 lökar
  • Salt
  • Peppar
  • Brun farin
  • Paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • Oregano
  • 500 ml öl
  • 3 lagerblad

Gör så här

Värm ugnen till 150°C.

Gnid in salt, peppar, brun farin, paprikapulver, vitlökspulver och oregano ordentligt i köttet. Bryn köttet på alla sidor i en varm gjutjärnsgryta eller i ett stekjärn med lite smör eller olja.

Skär löken i grova bitar och lägg ner i grytan tillsammans med öl och lagerblad. Sätt på locket och sätt in gjutjärnsgrytan/lergrytan i ugnen. Om du inte har en gjutjärnsgryta eller lergryta är det bara att lägga kött, lök, öl och lagerblad i en ugnsfast form och täcka över med aluminiumfolie.

Låt steken stå i ugnen i 4 timmar på 150°C. Ta ut den med jämna mellanrum och ös den.

Ta upp steken, sila vätskan och skumma bort fettet. Smaka av skyn och servera som sås.

Skär steken i skivor och servera med sås och härligt potatismos.

Nettobladet