Lammstek

Lammstek är en delikatess, perfekt för den som gillar gott och smakrikt kött. 

(6 personer)

  • 4 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Färsk rosmarin
  • 0,5 tsk salvia

GÖR SÅ HÄR

Ta bort det mesta av fettlagret i klubben. Klappa den torr med hushållspapper. Lägg den i en ugnsfast form eller dra ut plastfolie över köksbänken och lägg klubban ovanpå.

Rör ihop olivolja, rödvin, finhackad vitlök, lagerblad, finhackad persilja och övriga kryddor. Häll marinaden över köttet och gnugga in det väl.

Packa in klubban och lägg den i kylskåpet i 4-24 timmar. Alternativt kan du låta klubban vila på köksbänken i minst en timme innan du lägger in den i ugnen.

Ta fram klubban ur kylskåpet en timme innan du lägger in den i ugnen. Värm ugnen till 200 grader.

Lägg klubban på en bakplåt eller i gryta och ställ in i ugnen på 200 grader i 15 minuter och låt den få färg. Skruva ner värmen till 160 grader. Låt lammet steka i ugnen på 160 grader i ca 90 minuter, alternativt 25-30 minuter per 500g eller till temperaturen är 60 grader i mitten, för medium.

Låt köttet vila i 15-20 minuter efter att du tagit den ur ugnen.

Servera med ugnsrostad potatis, brysselkål och sås.

Nettobladet