Lasagne

Man kan inte kalla denna lasagne italiensk, men den smakar himmelskt och är späckad med grönsaker och god smak. Njut den med ett gott vitlöksbröd och en grönsallad med en enkel vinägrett.

(4 personer)

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 st. bladselleri
  • 400 g tomater (färska eller på burk)
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,25 tsk oregano
  • 0,25 tsk basilika
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,75 dl rödvin
  • 0,5 dl pastasås
  • lasagneplattor
  • riven mozzarella

Gör så här

Värm olivoljan i en stor kastrull och lägg i den finhackade löken och vitlöken. Skär morötterna och sellerin i tärningar och lägg i kastrullen. Skär färska tomater i stora bitar eller häll en burk krossade tomater i kastrullen. Tillsätt alla kryddorna och rör om väl.

Under tiden bryns köttet i en stekpanna varefter det läggs i kastrullen med grönsakerna. Häll i rödvinet och pastasåsen och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med kryddor.

Varva köttfärssås och lasagneplattor i en ugnsfast form och grädda i 200 °C i 20 minuter. Strö över riven mozzarella och grädda i ytterligare 10 minuter.

Nettobladet