Lax med grillad sparris

Läcker lax med massor av smak och härliga kryddor. Sparris och fisk är den perfekta kombinationen och den blir bara bättre när den är grillad. Härlig maträtt som kan avnjutas året runt.

 (4 portioner)

  • 720 g laxbit med skinn
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • 1 tsk rökt paprika
  • 0,50 tsk svartpeppar
  • 0,50 tsk lökpulver
  • 0,50 mynta
  • två knippen sparris

Gör så här

Värm grillfunktionen i ugnen till 220 °C.

Rör ihop alla kryddorna i en skål och gnid in fisken med dem. Stänk lite olja på laxens skinnsida och grilla/stek den i en stekpanna på medelhög värme (skinnsidan nedåt) i 3 minuter. För att undvika att kryddorna bränns vid ska fisken inte vändas. Ställ stekpannan i ugnen på grillvärme i några minuter tills kryddorna brynts och fisken är genomstekt.

Häll lite olja och salt på sparrisen och stek den i en stekpanna eller på en grill i några minuter på hög värme.

Nettobladet