Ljus och mörk chokladmousse

En smarrig chokladmousse med både mörk och ljus choklad är ett säkert kort för chokladälskaren.

(4 personer)

Ljus mousse:

  • 100g ljus choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker (valfritt)

Mörk mousse:

  • 100g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker (valfritt)

Gör så här

Vispa grädden fluffig tillsammans med socker.

Bryt ljus choklad i bitar och smält över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulan i chokladen, låt den svalna något. Rör sen ner chokladen försiktigt i den vispade grädden. Fördela i vackra glas eller en stor skål.

Gör samma sak med den mörka chokladen och fördela denna ovanpå den ljusa moussen. 

Nettobladet