Mandelkyckling med quinoa och rödbetor

Krispig mandelkyckling med varm rödbetssallad som är full av goda smaker och spännande konsistenser. Den är dessutom väldigt lätt att göra.

(4 personer)

  • 600 g kycklingbröst
  • 400 g rödbetor
  • 200 g lök
  • Mandelmjöl
  • Kokosolja
  • 2 dl quinoa
  • Nypa chiliflingor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 äpple

 Gör så här

Torka av kycklingen med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och vänd sedan i mandelmjöl tills den är helt täckt. Stek i kokosolja på stekjärn, ca 3–5 minuter per sida, eller tills den är genomstekt.

Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.

Stek finhackad lök i ett stekjärn på medelhög värme i lite kokosolja i ca 10 minuter. Skala rödbetorna och riv på rivjärn. Tillsätt i stekjärnet tillsammans med en nypa chiliflingor och låt steka i ca 3 minuter. Tillsätt äppelcidervinägern och smaka av med salt och peppar.

Stek ytterligare ca 3–4 minuter eller tills vätskan har avdunstat.

Blanda den kokta quinoan tillsammans med rödbetorna. Smaka av med salt och peppar.

Riv äpple över quinoan vid serveringen.

Nettobladet