Pannacotta med jordgubbssalsa

En superenkel efterrätt som kan göras i förväg och stå redo i kylskåpet. Pannacotta betyder kokt grädde på italienska och är en av norditalienarnas favoritdesserter. Och tillsammans med jordgubbar är det en fullträff.

(4 personer)

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl grädde, 9 %
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 g socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 400 g jordgubbar
  • 4 msk konc. fläderblomssaft
  • 4 krm finrivet citronskal

 Gör så här

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädde, vispgrädde, socker och vaniljsocker och låt det sjuda några minuter under omrörning. Smält gelatinet i den varma grädden och sila ner det i ett glas genom en finmaskig sil. Ställ glaset att svalna tills pannacottan har stelnat.

Skölj bären och skär dem i mindre bitar. Vänd dem i fläderblomssaften och det rivna citronskalet och lägg på på pannacottan före servering.

Nettobladet