Parmainlindad fläskfilé

Parmainlindad fläskfilé är enkel att göra och blir en lyxig middag, perfekt till festligheter vid jul och nyår.

(4 personer)

  • 600g fläskfilé
  • 100g parmaskinka (ca 6 st skivor)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk chilipulver
  • olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 170°. Hacka vitlöksklyftorna fint och putsa fläskfilén (ta bort senor etc.). Dela fläskfilén på mitten så du får två bitar.

Lägg tre skivor parmaskinka som överlappar varandra i långkanterna så att de håller ihop, på en skärbräda. Krydda jämnt med hälften av vitlöken, oreganon, dragonen och chilin. Placera en bit fläskfilé i mitten och rulla parmaskinkan runtom. Knyt ev. ett snöre runt skinkan om den inte ligger på plats. Gör likadant med den andra biten.

Hetta upp en stekpanna/gryta och bryn fläskfiléerna i olivolja en och en. Lägg dem i en ugnsfast form och värm i nedre delen av ugnen tills dess att innertemperaturen är 75°. Ta då ur köttet och låt det vila inlindad i folie ca tio minuter.

Servera gärna med en potatisgratäng, crème fraîche och grönsallad.

Nettobladet