Pasta med köttbullar i kryddig tomatsås

Vi svenskar har en alldeles särskild relation till våra klassiska köttbullar. Men visst kan det bli tråkigt i längden med brunsås och potatis? Ge måltiden en italiensk twist och servera köttbullarna i en kryddig tomatsås med pasta.

(4 personer)

  • 500 g nötfärs
  • salt
  • 2 tsk oregano
  • 4 msk röd pesto
  • 2 msk mjöl
  • 1 ägg
  • 2 burkar krossade tomater
  • peppar
  • 400 g pasta, exempelvis penne, fusilli eller spaghetti
  • hackad persilja
  • riven Grana Padano

Gör så här

Blanda nötfärsen med salt och tillsätt oregano, pesto, mjöl, ägg och peppar. Forma köttblandningen i små kött-bullar och bryn dem väl i olja i en stek-panna. Skaka pannan ofta så att de förblir runda.

Koka upp krossad tomat och lite  vatten och låt sjuda under lock i ca. 5 minuter. Smaka av med pesto, salt och peppar.

Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Vrid pastan i såsen och strö över hackad persilja.

Servera genast med ett stänk av riven Grana Padano.

Nettobladet