Pizzaburgare med tomat- & paprikasalsa och pestokryddad svamp

Pizzaburgare, en säker hit bland alla hamburgerälskare. Enkel och smakrik hamburgare med gott italienskt bröd, saftigt kött, färsk mozzarella, paprika och tomat rostade med vitlök och chili samt stekt svamp och smaksatt med pesto.

(4 personer)

  • 600 g nötfärs
  • 4 tsk grön pesto
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 4 krm sambal oelek
  • Olivolja
  • 200 g svamp eller ängschampinjoner
  • 4 ciabatta
  • 120 g färsk mozzarella

Gör så här

Blanda köttet med pesto och krossad vitlök, forma till en stor, platt färsbiff och krydda med salt och peppar. Skär tomat och paprika i små bitar och stek tillsammans med krossad vitlök och sambal oelek i lite olivolja tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Rensa och skär svamparna i mindre bitar och stek dem mjuka i lite olivolja. Smaka av med pesto, salt och peppar.

Värm och dela brödet. Stek eller grilla köttet ca 3 min. på var sida, beroende på tjocklek, och lägg sedan direkt på mozzarella. Gör en hamburgare med kött, tomat- och paprikasalsa, mozzarella och stekt svamp.

Komplettera gärna med krispig sallad.

Nettobladet