Potatissallad

Härlig grön och fräsch potatissallad som kan ätas ensam eller som tillbehör till nästan allt året runt. Den är särskilt god till både fisk och kött.

(4 personer)

  • 500 g potatis (eller sparris)
  • 100 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 0,5 dl basilika
  • 0,5 dl persilja
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt sedan svalna i kylskåpet i 30 minuter. Halvera sockerärterna och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka basilika och persilja grovt. Rör ihop crème fraiche, senap, äppelcidervinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ihop allt försiktigt i en stor skål.

Nettobladet