Ratatouille

På en varm sommardag eller iskall vinterkväll smakar den franska klassikern ratatouille alltid bra. Du kan njuta av rätten som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med grovt bröd eller som tillbehör till grillad fisk eller kyckling.

(4 personer)

  • 1 aubergine
  • 1,5 squash
  • 1,5 gul paprika
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk citronskal
  • färsk basilika

Gör så här

Tvätta aubergine, squash och gul paprika. Skär dem i stora bitar och stek i olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Ta ur dem ur pannan innan du lägger till lite mer olivolja, grovt hackad lök, vitlök, timjan och basilika. Låt det steka i 10 minuter innan du lägger tillbaka auberginen, squashen och paprikan i stekpannan tillsammans med tomater, vinäger, salt och peppar.

Rör om ordentligt och låt sjuda i 30 minuter.

Tillsätt citronskal och färsk basilika och smaka av med lite mer salt och peppar.

Nettobladet