Röd vintersoppa

En härligt fyllig, kryddig soppa med massor av grönsaker och nötkött i små tärningar. Gör en rejäl sats så finns det mat till flera dagar. Soppan kan även frysas in till senare.

Njut den med varmt bröd och en rejäl klick crème fraîche på toppen.

(4 personer)

  • 400 g nötkött i små tärningar
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 rödlökar
  • 4 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 400 g skalad rödbeta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tsk paprika
  • 8 tsk konc. tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 burkar hackade, skalade tomater
  • 12 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 300 g rödkål
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk crème fraîche

Tillbehör: bröd

Gör så här

Bryn köttet i lite olja, krydda med salt och peppar och lägg det åt sidan. Skär löken i skivor, skär morot och selleri i mindre bitar och riv rödbetan. Sautera grönsakerna i olja på medelhög värme i 5 min. Lägg tillbaka köttet i grytan och krydda med krossad vitlök, paprika, tomatpuré och socker. Tillsätt hackade, skalade tomater samt buljong och låt soppan sjuda i 20 min på svag värme. Tillsätt skuren rödkål och låt sjuda i ytterligare 10-15 min.

Smaka av med salt och peppar och servera soppan rykande het med crème fraîche och bröd.

Nettobladet