Schnitzel med äpple- och päronslaw

Även om du inte är i Tyskland kan du fira höstfest här hemma med en schnitzel och fräsch äpple- och päronslaw.

(4 personer)

  • 700 g fläskkotletter utan ben, eller kycklingbröst
  • 4 äpplen
  • 4 päron
  • Smör till stekning
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 50 g torkade tranbär
  • Mjöl
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Salt och peppar

 GÖR SÅ HÄR

Banka ut kotletterna (eller kycklingbrösten) med en kötthammare tills de är mycket tunna. Salta och peppra.

Lägg mjöl på en tallrik, vispa ägget och häll upp på en annan tallrik och lägg ströbrödet på en tredje. Doppa kotletterna i mjöl, ägg och slutligen ströbröd. Stek sedan schnitzlarna i smör tills de är härligt krispiga.

Skär äpple och päron i tunna strimlor. Blanda ihop crème fraîche, vinäger och senap i en liten skål och blanda sedan i äpple och päron i dressingen. Strö tranbär över slawen.                                         

Servera med krispiga potatisklyftor och iskall öl.

Nettobladet