Stekt kyckling med frön, kärnor, avokado och krispig sallad

En fantastisk kyckling med massor av smak och krispighet serverad med krispig sallad, avokado och gurka. Kycklingen paneras med en blandning av pumpafrön, sesamfrön och solroskärnor, men använd vad du har till hands och tycker om.

(4 personer)

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk frön och kärnor – sesam, pumpa och solros
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk citronsaft
  • 4 mogna avokado
  • 300 g broccoli
  • 1 gurka
  • 2 romansallat

Tillbehör: bröd

Gör så här

Vänd kycklingfilén i frön och kärnor och stek ca 5 min. på varje sida på medelhög till låg värme. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop olivolja och citronsaft till en dressing och smaka av med salt och peppar. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär sedan köttet i klyftor. Ta av skalet och droppa ev. på lite extra citron. Dela broccolin i buketter och skär dem i tunna skivor och strimla gurkan. Skär salladen grovt och blanda med de andra grönsakerna. Häll över dressingen och lägg kycklingen överst.

Servera med bröd.

Nettobladet