Texas Chili

Är du sugen på något med lite hetta i? Då föreslår vi en rustik och rökig gryta med chili och chipotle som direkt blir allas favorit. Chipotle är rökt och torkad chilifrukt.

(4 personer)

  • 600 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 1 pkt bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili
  • 1 röd chili
  • 1 chipotle chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk oxfond/kalvfond
  • 1 flaska öl (33 cl)
  • 2 dl vatten
  • Tortillabröd

GÖR SÅ HÄR

Skär köttet i grytbitar och fräs hårt i en gryta. Köttet ska få ordentlig färg. Lägg köttet åt sidan.

Skär lök och bacon i fina strimlor och fräs i grytan. Hacka chili och vitlök och vänd ner i grytan tillsammans med både kött, lök och bacon. Slå på öl och vatten.

Koka på svag värme tills köttet faller sönder, cirka 3-4 timmar. Börjar det koka torrt så slå på mer vatten.

Servera tillsammans med ljumna tortillabröd.

Tips! Blir grytan för rinnig när den är klar kan man reda med lite mjöl eller maizena.

Nettobladet