Tomatsoppa

Ett trevligt och enkelt recept på en smakrik men mycket barnvänlig tomatsoppa. Om du vill ha mer hetta kan du tillsätta lite mer chili och svartpeppar.

(4 personer)

  • 1 kg tomater
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stänger bladselleri
  • 2 morötter
  • 0,25 tsk basilika
  • 0,25 tsk chiliflingor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • olivolja
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 220 °C. Halvera tomaterna och lägg dem i en långpanna. Krydda med olivolja, salt, peppar och timjan. Grädda i 20 minuter.

Hacka under tiden löken och stek i en kastrull med lite olivolja på låg värme i 10 minuter.

Pressa vitlök, tärna selleri och morötter och lägg i kastrullen tillsammans med basilika och chili. Låt steka i 5 minuter. Häll en halv liter kokande vatten och lägg i två grönsaksbuljongtärningar i kastrullen och låt koka tills tärningen är upplöst.

Tillsätt de bakade tomaterna och saften i långpannan och låt sjuda i 10 minuter innan du mixar soppan. Smaka av med salt och peppar.

Nettobladet