Tonfisk- och chilipasta

Denna tonfisk- och chilipasta är både god, enkel och snabb att göra med chili, vitlök, persilja och citron för de dagar då det ska gå undan i köket men inte vill göra avkall på smaken. En riktig räddare i nöden-rätt.

(4 personer)

  • 400 g spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (smaka av hur stark den är innan du har i den)
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 360 g tonfisk på burk
  • 2 dl färsk persilja
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Koka pastan al dente enligt paketets anvisningar.

Värm olivolja i en stekpanna, pressa i vitlöken, lägg i den finhackade chilin och fräs i någon minut. 

Skär tomaterna i fyra delar och lägg dem i stekpannan tillsammans med äppelcidervinäger, tonfisk, persilja, citronskal och den kokta pastan.

Smaka av med salt, peppar, citronsaft och servera.

Tips! Smaka av en liten bit av chilin för att kontrollera hur stark den är. För mycket hetta kan ta död på de andra smakerna i rätten.

Nettobladet