Turkisk köfte

Dessa smakrika köfte (avlånga köttbullar på spett) är perfekta för grillen. Du kan enkelt förbereda dem i förväg och de är därför bra om du får många gäster på besök.

(8 spett)

  • 500 g köttfärs (nöt, kalv eller lamm)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 0,5 dl färsk mynta
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk sumak* (kan utelämnas)
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk chiliflingor

Gör så här

Lägg allt i en matberedare och mixa tills färsen är slät och jämn. Forma avlånga köttbullar, sätt på spett och grilla på en grillpanna eller på en riktig grill i några minuter på varje sida.

Servera med platt bröd eller pitabröd, yoghurtdressing och tabbouleh.

*köps hos grönsakshandlare

Nettobladet