Vindruverelish med grillost och ciabatta

Sylta druvorna och få en härlig relish. Perfekt till ost, men även till biff, stek och stekt fågel. Häll ner relishen i en rengjord glasburk och förvara den i kylskåpet. Håller ett par månader. 

(4 personer)

  • 500 g kärnfria vindruvor
  • 1 dl ättika
  • 100 g socker
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 röd chili utan kärnor
  • 4 skivor färsk ingefära
  • 8 skivor bröd
  • 1 halloumi

 GÖR SÅ HÄR

Rensa och skölj vindruvorna. Koka upp ättika, socker, rosmarin, chili och ingefära och låt koka tills sockret har lösts upp. Lägg ner vindruvorna och koka 2 min. Häll ner relishen i en glasburk rengjord med kokande vatten och låt dra tills den är kall. Gärna över natten. Grilla brödet. Skär osten i skivor och grilla snabbt på båda sidorna. Lägg på ost på brödet och servera med relishen.

Nettobladet