Vitlöksräkor med stekt aubergine och tomat

Vitlöksräkor med stekt aubergine och tomat. En härlig lunchrätt, förrätt eller enkel middagsrätt.

(4 personer)

  • 800 g vannameiräkor
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili
  • 400 g aubergine
  • 500 g körsbärstomater
  • Olivolja till stekning
  • 4 tsk oregano

Finhacka vitlök och chili utan kärnor. Skär auberginen i grova tärningar och halvera tomaterna. Stek först auberginetärningarna i olivolja tillsammans med hälften av vitlöken tills de nästan är färdiga och lägg dem åt sidan.

Stek räkorna i olivolja på hög värme tillsammans med resten av vitlöken och chilin i 2 min. Tillsätt tomater, oregano samt aubergine och stek ytterligare några minuter tills tomaterna är färdiga.

Smaka av med salt och peppar och servera.

Nettobladet