1981 - Den första Nettobutiken öppnar i Köpenhamn, Danmark

Netto slår upp dörrarna första gången. Kunderna möts av ett begränsat sortiment av kvalitetsvaror till låga priser och begränsad service – varorna stod på pallar och i kartonger. 

1990 - Netto blir internationellt

Netto öppnar sin första butik utanför Danmark - i Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland. Sedan dess har Netto öppnat butiker i England, Polen och Sverige

2002 – Netto öppnar i Sverige

Den 8:e maj 2002 öppnade den första Nettobutiken i Sverige, i Trelleborg. I starten ägdes Netto till 50% av ICA, resterande 50% ägdes av Dansk Supermarked. 2007 avslutade man samarbetet med ICA och Netto blev helägt av Dansk Supermarked. I uppgörelsen stängdes 21 butiker i Stockholmsregionen ner.

2013 - Återtåget till Mälardalen

April 2013 blev månaden när Netto återigen tog upp etableringen av butiker i Stockholm och Mälardalen. Sedan dess är där stor fokus på etablering av nya butiker i Stockholmsområdet.

2017 – Vårt eget ekologiska varumärke GO EKO

När GO EKO lanserades hade Netto som målsättning att göra det enkelt för våra kunder att välja en hållbar livsstil. Det var också viktigt att ekologiska varor inte ska kosta mer, därför håller GO EKO samma låga prisnivå som våra andra varor.

2017 – ett nytt butikskoncept introduceras

Under 2017 påbörjade vi renoveringar av utvalda butiker till vårt nya uppdaterade koncept där kundupplevelsen står i fokus. Butiksmiljön förnyades och interiören blev mer modern och stilren. Även sortimentet utvidgades där en stor satsning har skett på färskvaror så som frukt & grönt och nybakat bröd.

2018 - Vår koncern byter namn till Salling Group

Dansk Supermarked Group bytte den 1 juni 2018 namn till Salling Group. Salling Group ägs till 100% av Salling Foundation.

2019 - Netto Sverige köps upp av coop 

Under 2019 valde Salling Group att sälja Netto Marknad Sverige till CBS.  Organisationsnamnet är nu Coop Vardagshandel AB. Resan från gult till grönt har inletts.

Nettobladet