Macaronens historia

Macaronen är den elegantare kusinen till mandelbiskvin och marängen. Det är små, fina kakor som består av en över- och underdel och en fyllning av kräm, mousse, sylt eller liknande. Färg och smak varierar, så du kan hitta gröna macarons med pistagenötter, röda med hallon, bruna med choklad och gula med citron. Bara bagarens fantasi sätter gränsen.

Man vet att macarons har bakats så långt tillbaka som på 700-talet i kloster i Venedig. Under renässansen fördes de med över gränsen till Frankrike när Katarina av Medici skulle gifta sig med Henrik II av Frankrike och hon i samband med det – naturligtvis – tog med sig sin konditor. Då var macarons betydligt enklare än idag. De hade inte olika smaksättningar och fyllningen tillkom först ca 1830 då de fick sitt nuvarande utseende.

Om du ännu inte har smakat Premieurs macarons har du något gott att se fram emot. De små pastellfärgade kakorna är som att smaka på en liten bit av himlen.

 

 

Premieur_jul_2017_macarons_uk_1000px.png

Nettobladet