Nettos svenska storsatsning startar i Kållered

6 april 2017

Nettos svenska storsatsning startar i Kållered

Den danska matbutikskedjan Netto ska de kommande åren växa ordentligt på den svenska marknaden och öppna runt 20–25 nya butiker per år runt om i landet. Samtidigt ska Nettos koncept uppgraderas för att bättre möta dagens förväntningar på en matbutik. Startskottet för expansionen går i Kållered, som blir först ut med att få en konceptbutik.

Den Nettobutik som tidigare legat i Kållered är stängd för renovering och för att anpassas till det nya uppgraderade konceptet. Måndagens invigning innebär att Kållered, tillsammans med Mullsjö, blir först ut med att få en konceptbutik.

   - Vi lyssnade helt enkelt på kunderna. Vår butik i Kållered motsvarade inte de krav som dagens kunder har på en matbutik. Med vårt uppgraderade koncept, vill vi möta just de nya krav som ställs. Så när vi nu ska rulla ut det här konceptet kändes det helt rätt att Kållered var med från start, säger Jan Richter, T.f. VD på Netto.

Det nya konceptet innebär en rad förbättringar. Butiksmiljön förnyas och interiören blir mer modern och stilren. Kunderna kommer mötas av ett större sortiment av färska såväl frysta varor. Det görs en storsatsning på frukt och grönt, med tre temperaturzoner och ett större och bredare sortiment. Därtill kommer bröd att bakas på plats i butikerna och kött- och ostsortimentet att utökas.

Netto vill också möta den ökade efterfrågan på ekologiska varor. Nyligen lanserades även det egna varumärket GO EKO, som hittills omfattar cirka 90 artiklar. Det kommer även att erbjudas fler närproducerade varor från små och medelstora leverantörer.

   - Netto ska vara en butik där du som kund kan göra alla dina dagliga inköp. Samtidigt tummar vi inte på våra låga priser. På den svenska marknaden finns det en aktör som dominerar, men med våra konceptbutiker kan vi nu konkurrera både med vårt utbud, vår shoppingsmiljö och våra priser. En sådan konkurrens gynnar i slutändan alla kunder, säger T.f. VD Jan Richter.

Nettos första konceptbutik öppnar måndagen den 10 april på Gamla Riksvägen 47 i Kållered. Öppettider: 08:00-20:00.

Hundfotografering

Vi firar nyöppningen med att ha professionell hundfotograf på plats mellan klockan 13-18. Kom och handla för över 500 kronor så får du en gratis fotografering av eller tillsammans med din hund. Erbjudandet gäller måndagen 10 april 2017 klockan 13-18 och vid uppvisande av kvitto av inköp för minst 500 kronor i Nettos nyöppnade butik på Gamla riksvägen 47 i Kållered. Erbjudandet gäller inte vid inköp i andra Netto-butiker. Leverans av redigerad, högupplöst bild sker inom 2 veckor efter fototillfällen till den e-postadress som angivits på plats.

 

För intervjuer och övriga förfrågningar, vänligen kontakta:
Jan Richter
T.f. VD Netto Sverige
0346-69 60 03
jan.richter@netto.se

För vidare info kring bilder och press:
Maria Polias
Marknadschef Netto Sverige
0346-69 60 74
maria.polias@netto.se

 

OM NETTO

Vi arbetar varje dag för att ge dig de bästa möjliga varorna till det lägsta möjliga priset. Kvaliteten ska vara hög och priset så lågt det bara går. Vi vill göra det möjligt för alla att välja den goda kvaliteten, fina delikatesser och ekologiska varor utan att välja bort något.

  • Netto har det lägsta priset på marknaden, med priser på ca 15 % lägre än normalbutiken.
  • 160 butiker i Sverige.
  • Netto ägs av Dansk Supermarked A/S (Dansk Supermarked Group).
  • Den 8:e maj 2002 öppnade den första Nettobutiken i Sverige, i Trelleborg.
  • Netto finns i Sverige, Danmark, Polen och Tyskland.
  • Nettos huvudkontor, supportcenter och centrallager ligger i Falkenberg. Nettos andra centrallager ligger i Linköping.

Nettobladet