Nytt 3-års avtal för lager och distribution av frysta varor till Nettos butiker i Sverige

21 april 2017

Nytt 3-års avtal för lager och distribution av frysta varor till Nettos butiker i Sverige

Netto Marknad Sverige AB har signerat ett treårsavtal med Wohlins Fryshus Logistik AB vad gäller lager och distribution av frysta varor till Nettos butiker i Sverige.

Netto och Wohlins har tidigare haft ett samarbete så därför tycker båda parter det ska bli roligt att få nytt förtroende och möjlighet till att få vara med och dela Nettos framtida satsning i Sverige. En grundförutsättning i parternas nya samarbete har varit ett konstant fokus på att vidareutveckla logistiken vad gäller precision, pålitlighet och miljö. Wohlins Fryshus Logistik AB är ett bolag som är en privatägd logistikkoncern med huvudkontor i Halmstad.

   – Vi ser fram emot ett nytt samarbete tillsammans med Wohlins Fryshus Logistik AB som en del av vår verksamhet i Sverige. Samtidigt ser vi positivt på att vi kan ge detta stöd till ett svenskt bolag som dessutom ligger lokalt. Vi ska nu tillsammans fortsätta den positiva utvecklingen inom vår logistik på den svenska marknaden för att skapa en bra upplevelse till våra kunder när de handlar på Netto, säger Jan Richter, T.f. VD på Netto.

   – Wohlins erbjuder flexibla logistiklösningar som passar väl in i vår fortsatta satsning i Sverige, att Wohlins dessutom ligger lokalt ser vi som en stor möjlighet till vår gemensamma utveckling under de kommande åren säger Niklas Svensson, Logistikchef på Netto.

   – Vi är väldigt nöjda med att nått fram till det här avtalet. Vi ser det som ett kvitto på att kunden värdesätter det arbete som vi erbjuder och utför. Att kontraktet blev 3 år visar på att Netto satsar långsiktigt och vill göra det med kontinuitet och kvalitet, säger Tomas Wohlin, VD på Wohlins Fryshus.

Netto är en expansiv livsmedelskedja med stor framgång i Sverige. Den 8 maj 2002 öppnades den första Nettobutiken i Sverige, Trelleborg, och har fram till idag etablerat 160 butiker som sträcker sig från södra Sverige till mellersta Sverige. Netto har ett väl avgränsat utbud av basvaror i kombination med spännande kampanjklipp och vi finns nära där folk lever och bor.

 

För mer information kontakta:

Jan Richter, T.f. VD
0346-69 60 00
jan.richter@netto.se

Niklas Svensson, Logistikchef
0346-69 68 12
niklas.svensson@netto.se

 

OM NETTO

Vi arbetar varje dag för att ge dig de bästa möjliga varorna till det lägsta möjliga priset. Kvaliteten ska vara hög och priset så lågt det bara går. Vi vill göra det möjligt för alla att välja den goda kvaliteten, fina delikatesser och ekologiska varor utan att välja bort något.

  • Netto har det lägsta priset på marknaden, med priser på ca 15 % lägre än normalbutiken.
  • 160 butiker i Sverige.
  • Netto ägs av Dansk Supermarked A/S (Dansk Supermarked Group).
  • Den 8:e maj 2002 öppnade den första Nettobutiken i Sverige, i Trelleborg.
  • Netto finns i Sverige, Danmark, Polen och Tyskland.
  • Nettos huvudkontor, supportcenter och centrallager ligger i Falkenberg. Nettos andra centrallager ligger i Linköping.

Nettobladet