Växtbaserad färsk färs – växter är det nya köttet

27 februari 2018

Växtbaserad färsk färs – växter är det nya köttet

Färsen är helt växtbaserad. Har samma struktur, samma tillagningsmetod och smakar som kött. Naturli' Foods har lanserat en ny produkt, som är ett bra val för de som vill äta mindre kött, även om man älskar kött.

En ny matrevolution har börjat. För många svenskar har kött i många år varit ett populärt och självklart matval, nu har även de som älskar kött ett bra alternativ, samtidigt som de gör en god gärning för miljön.

– Många människor älskar kött, men de vet också att det är bättre för både oss och miljön om vi minskar vår köttkonsumtion. Människor har accepterat att ha köttfria dagar, och vi har löst ett viktigt behov, genom att utveckla en 100% växtbaserad produkt som kan ersätta malet nötkött. Vårt syfte var att utveckla en växtbaserad version av malet nötkött som får det att vattnas i munnen – även om du är köttälskare, säger Henrik Lund, chef för Naturli' Foods.

Den nya produkten heter Naturli' färs. Netto Sverige kommer vara först ut på den svenska marknaden med att sälja produkten, redan i v.10.

Det finns stora fördelar med att välja Naturli' färs om man ser till miljöpåverkan. Exempelvis är det i allmänhet 86% mindre koldioxidutsläpp i en produktion av växtbaserad mat jämfört med produktionen av animaliska produkter.

– Vi har legat i förhandlingar med Naturli' Foods och är mycket glada över att få vara först ut på den svenska marknaden med denna sensationella produkt. Ett stort plus är att även förpackningen består till stora delar av återvunnen plats och att vi kan hjälpa till att minska koldioxidutsläppet, säger Jan Richter, inköpsdirektör.

Smaken är avgörande

– Vi vet att många människor vill ha växtbaserad mat istället för kött på tallriken, men man vill inte kompromissa med smaken eller göra exempelvis en lasagne utan kött. Detta innebär att smaksättningen har haft högsta prioritet och att växtbaserat ”kött” måste vara lätt att köpa och inte vara för dyrt, säger Henrik Lund från Naturli' Foods.

Stor efterfrågan i våra butiker

– Vi har märkt att efterfrågan från våra kunder har ökat på växtbaserad mat och många vill idag ha minst en köttfri dag i veckan. Samtidigt som det måste smaka gott och ha ett bra pris. Vi kommer ha samma prisnivå som för malet nötkött – eller faktiskt mindre. Kampanjpriset under vecka 10 kommer vara 25:- för 400g, säger Jan Richter, inköpsdirektör.

Fakta om Naturli' färs:

  • 100% växtbaserat
  • Ser ut som nymalet nötkött
  • Smakar som nymalet nötkött
  • Kan användas för att göra Bolognaise, Chili con carne, biffar, lasagne och alla andra rätter som man vanligtvis använder malet nötkött i
  • Är förpackad och producerad i Danmark
  • Både innehållet och förpackningen har en minimal miljöpåverkan
  • Förpackningen består av minst 50% återvunnen plast
  • Säljs från v.10 i över 160 Nettobutiker i Sverige

Mer information:

Henrik Lund, Director, Naturli' Foods, tel.: +45 23 61 32 18, e-mail: henrik.lund@naturli-foods.dk
Jan Richter, inköpsdirektör, tel.:  +46346 – 69 60 03, e-mail: jan.richter@netto.se

Nettobladet