Vi är med i kampen mot matsvinnet!

12 april 2017

Vi är med i kampen mot matsvinnet!

Sedan slutet av januari har vi på Netto samarbetat med Food2change i tre butiker i Västerås. Nu ansluts ytterligare tre butiker i Göteborg, med start den 20 april på Netto Mölndalsvägen.

Avtalet med Food2change ger våra butiker möjlighet att istället för att slänga fullt tjänlig mat som passerat bäst före-datum låta den hämtas upp av personer med låg inkomst. Butikerna skänker maten och via en prenumeration hos Food2change får dessa kunder möjlighet att hämta en eller flera matkassar varje vecka i butiken. Innehållet i kassen styrs av vad som finns tillgängligt vid den aktuella tidpunkten.

   – Vi på Netto arbetar aktivt med att minska matsvinnet. Dels genom att sänka priser på varor som närmar sig utgångsdatum eller har skönhetsfläckar, dels genom effektiva inköpsrutiner och dels genom samarbetet med Food2change. Vi är mycket glada över detta samarbete. Vi minskar inte bara det onödiga matmatsvinnet, vi får också vara med och göra gott för både miljö och medmänniskor. Hjältarna som hämtar maten är verkligen våra hjältar.

I slutet av januari anslöts våra tre Västerås-butiker till Food2change. De har hittills skänkt 213 matkassar med ett snittvärde på 427 kronor.

​   – Vi inledde samarbetet med Food2change i våra tre butiker i Västerås i slutet av januari och nu utökar vi med butiker i Göteborg. Vår plan är att efter hand koppla samman ännu fler butiker med Food2change och fortsätta vårt arbete tillsammans för att minska matsvinnet, säger Maria Polias.

Anslutna butiker:
Viksäng, Västerås
Råbyleden, Västerås
Bangatan, Västerås

Inom kort anslutna butiker:
Mölndalsvägen, Göteborg
Skånegatan, Göteborg
Biskopsgården, Göteborg

 

För mer information kontakta:

Maria Polias
Marknadschef Netto Sverige
0346-69 60 74
maria.polias@netto.se

Rikard Lundgren
Ordförande Food2change
0761- 87 20 00
rikard@food2change.se

 

OM NETTO

Vi arbetar varje dag för att ge dig de bästa möjliga varorna till det lägsta möjliga priset. Kvaliteten ska vara hög och priset så lågt det bara går. Vi vill göra det möjligt för alla att välja den goda kvaliteten, fina delikatesser och ekologiska varor utan att välja bort något.

  • Netto har det lägsta priset på marknaden, med priser på ca 15 % lägre än normalbutiken.
  • 160 butiker i Sverige.
  • Netto ägs av Dansk Supermarked A/S (Dansk Supermarked Group).
  • Den 8:e maj 2002 öppnade den första Nettobutiken i Sverige, i Trelleborg.
  • Netto finns i Sverige, Danmark, Polen och Tyskland.
  • Nettos huvudkontor, supportcenter och centrallager ligger i Falkenberg. Nettos andra centrallager ligger i Linköping.

Nettobladet