Färsk frukt & grönt, alltid hos oss

Varje dag har vi ett stort antal färska frukter och grönsaker på hyllorna. Många är från Sverige och många är ekologiska.

Svenska råvaror är fräschare råvaror

Ju kortare transporttiden är från gård till bord - ju fräschare är råvarorna. Därför prioriterar vi att alltid ha så många svenska produkter som möjligt på Netto. För när din frukt och dina grönsaker odlas och skördas i Sverige, kan du vara säker på att de inte har transporterats under flera veckor. Och du vet att det inte har varit nödvändigt att på konstgjord väg hålla dem fräscha på vägen.

SÄSONGENS VAROR SMAKAR MER

När du köper varor som är i säsong smakar de mer, eftersom de inte har lagrats i flera månader eller odlats på ett konstgjort sätt. Säsongens råvaror kostar också mindre eftersom naturen har gett de rätta förutsättningarna med ljus, vatten och temperatur.

GO EKO

Under vårt eget varumärke GO EKO hittar du fin frukt och spröda grönsaker som alla är noga utvalda och naturligtvis ekologiska enligt EU-standardens höga krav. Ekologiskt betyder att inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel har använts i odlingen. Skönt både för dig och naturen. 

Hos oss hittar du alltid Färska ekologiska örter

Visste du att det alltid finns ekologiska färska örter på Netto? 

Ekologiska örter får inte konstnäring, därför måste de kämpa hårdare för att växa. Denna kamp gör att de växer långsammare och bladen får en starkare konstruktion. De får också en betydligt lägre nivå av nitrater än hos icke-ekologiska örter, men omvänt en betydligt högre halt av eteriska oljor som i grund och botten innebär mer smak

 Därför hittar du dem på Netto.

Nettobladet