Det lilla Mandelbageriet som blev Almondy

Det hela började 1982 när de unga herrarna Kent och Lennart upptäckte ett hemligt svenskt recept från 1890 på en utsökt god mandeltårta. Unga och orädda som de var bestämde de sig direkt för att starta Mandelbageriet där de började baka tårtor för glatta livet. Och ryktet om den fantastiska tårtan från det lilla bageriet på Aschebergsgatan i Göteborg spred sig snabbt över hela landet.

Det gick så bra för dem att Kent packade bilen full med frysta tårtor när han skulle på semester till grannlandet Norge, som 1985 också blev deras första exportmarknad. Efter hand som Mandelbageriet växte och fick allt fler kunder utomlands märkte Kent och Lennart att namnet Mandelbageriet visst var riktigt svårt att uttala i andra länder. År 2000 bytte de därför namn till det mer internationellt gångbara namnet Almondy.

Under årens lopp har bageriet hunnit växa ur sina lokaler hela tre gånger, och huserar nu på Torslanda Gamla Flygfält utanför Göteborg. Där hittar vi fortfarande flera medarbetare som varit med sedan bageriets första år. Bland andra tårtkreatören Mira, en av de som ligger bakom flera av de fantastiskt goda recept som bageriet bakat under årens lopp. Almondys tårtsortiment består idag av 10 olika sorter - alla glutenfria, alla bakade i Göteborg och alla lika oemotståndligt goda.

Nettobladet