BERTE QVARN, HISTORIEN OM EN DEDIKERAD FAMILJ

Historien om Berte Qvarn är berättelsen om en dedikerad familj. Kvarnen står där det har stått sedan 1569 och mjölet har malts på samma plats i 450 år. 450 år av samma familj!

Vid det här laget har 14 generationer fasthållit respekten för produkten och naturen. Och ständigt arbetat för att upprätthålla och förbättra kvaliteten. För visst har kvarnen stått på samma plats i 450 år - men insidan är idag hyperteknologisk, maler dygnet runt och säkerställer den höga kvalitetsnivån.

"Med värmebehandling av kvarnen undgår vi att bespruta. Metoden är uppfunnen här hos oss - och nu är det standard i hela världen. Det är fantastiskt vad man kan göra med små medel. Det är inte dyrare än andra metoder - det är bara att tänka i nya banor" - Per Stenström, 13:e generationen på Berte Qvarn

”Självklart harmoniserar hela vår process, från odling till slutprodukt, med miljön.”

PRODUKTUTVECKLING - MED GAMLA KORN

Den dedikerade synen på produktutveckling innebär bland annat att man återupptäcker gamla sädesslag som kan odlas i Sverige. På så sätt undviker man att importera sädeskorn till produktionen. Detta innebär att du som konsument kan vara säker på att det inte används onödiga bekämpningsmedel och att produkten är tillverkad i Sverige. Berte Qvarn garanterar helt enkelt god kvalitet från frö till färdigmalet mjöl.

Dyrkar OCH STÄRKer DET LOKALA

När Berte Qvarn konsekvent använder svenskproducerade sädeskorn, stödjer de samtidigt lokala producenter och jordbruket i allmänhet. Det har stor betydelse för lokalsamhället och för hur vi ser på produktionen. Tänk att en 450 år gammal verksamhet ska lära oss om framtiden.

Nettobladet