Hos oss hittar du alltid svenskt kött

Hos oss kan du alltid hitta ett brett sortiment av svenska charkuterier och svenskt kvalitetskött från vårt egna varumärke Köttmästaren. Vi tar även in tillfälliga annonsvaror löpande för att komplettera vårt fasta sortiment, kolla efter i Nettobladet varje vecka för att se aktuella erbjudanden. När vi säger Svenskt Kött, så betyder det att djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige. Produkten är även förädlad och förpackad i Sverige.

TITTA EFTER Märket svenskt kött

Det enda du ska göra är att titta efter märket "Svenskt kött", så kan du var säker på att produkten uppfyller de stränga krav som branschorganisationen Svenskt kött ställer.

 

DJURSKYDD GER VÄLSMAK

När du väljer svenskt kött får du kött där kvaliteten och smaken är alltid i topp. Djuren har haft mer utrymme att röra sig på än vad som är normen i andra länder. Det är två saker som påverkar smaken av köttet.

KORTARE VÄG FRÅN gård TILL dig

Svenskuppfött innebär både kortare transport från gård till dig och bidrar till att bevara arbetstillfällen i Sverige, som är viktigt för att behålla en levande landsbygd. Därför arbetar vi på Netto ständigt med att erbjuda våra kunder större urval av svenskt kött.

MILJÖN VINNER på det - OCKSÅ

Djur som strövar fritt i öppna ytor bidrar positivt till ekosystemet, till exempel för att ge liv och näring till ett stort antal insektsarter. Dessutom har vi i Sverige en lång och god tradition av förebyggande hälsoarbete med djur inom jordbruket. Detta innebär bland annat att de inte får antibiotika om de inte är sjuka, medan de i andra länder blandar antibiotika i fodret för alla djur. Den ökande antibiotikaresistensen i många delar av världen är ett mycket allvarligt problem. En ökad antibiotikaresistens riskerar att skapa en situation där vi kan stå utan verksamma antibiotika för såväl människor som för djur när det gäller vissa sjukdomar.

Läs mer på www.svensktkott.se

 
Nettobladet